2008. április 17., csütörtök

Veszítsünk el egy könyvet!

A minap olvastam egy szimpatikus ötletről a neten, ami, mint minden jó játék, izgalmasnak tűnik. A vállalkozó kedvű olvasók, hogy megosszák másokkal kedvenc olvasmányaik valamelyikét, az ország bármely részében, annak bármely városának bármely tömegközlekedési viszonylatán, bármely közterén, hivatalában, lakóépületében, azaz BÁRHOL letesznek egy könyvet, és a sorsára hagyják. A könyvre majd rátalál valaki, aki lehet hogy az általa régóta várva-várt olvasmányt veheti a kezébe. A találó, ha becsületes játékos, miután elolvasta a művet, útjára engedi a papírköteget. Egyik kedves barátom ma egy Marquez könyvet talált munkahelyi íróaszatlán. A Szerelem a kolera idején ráadásul olyan regény, amelyet régóta el akart olvasni.
Úgy gondolom bekapcsolódom a játékba, és útnak indítom Milan Kundera A nevetés és felejtés könyve című munkáját. Szombaton (2008. április 19.) délelőtt valahol Pécs belvárosában.


A könyvbe ezt az üzenetet kell tenni:


Szia!

Ezt a könyvet szándékosan veszítettem el. Ha megtaláltad, olvasd el, majd veszítsd el Te is! Tedd le a parkban egy padon, buszon vagy vonaton, orvosi váróban, vagy a hivatali folyosó ablakpárkányán, az oviban, a suliban, kedvenc kocsmád pultján, vagy a legközelebbi telefonfülkében – bárhol, ahol sokszor megfordulsz, ahol sok ember jár, és ahol megtalálhatják.Ha kedved van, kapcsolódj be Te is a játékunkba úgy, hogy megválsz egy kedves könyvedtől. Helyezd el benne ezt a szöveget – a könyvtárban szívesen adunk ilyen lapot hozzá, de a blogunkról is letöltheted – és hagyd el valahol. Esetleg beszélj rá másokat is ugyanerre.Ha olyan könyvet találnál, melyet nincs kedved elolvasni, nem muszáj, de kérünk, a játékot akkor se szakítsd meg: veszítsd el máshol!Az elhagyott könyvek sorsát szeretnénk követni is. Könyvtárunk blogján – http://blog.justhvk.hu/ – találsz egy fórumot, ott jelezheted, hogy melyik könyvet hol és mikor találtad meg, illetve azt is, hogy mikor és hol hagytad el újra. Ugyanitt leírhatod véleményedet a játékról és a megtalált könyvről is.
Jó olvasást, kellemes szórakozást kíván

………………………………………aki elveszítette a könyvet,

valamint az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár könyvtárosai

utólagos bejegyzés (2008.04.20.):

Ma délelőtt 10 órakor Pécsett a Színház tér bal oldali szökőkútjával szemben, a Belvárosi Étterem előtti padon veszett el K. könyve. Egy szemüveges, farmerbe öltözött, középkorú úriember lett az új gazdája. Miután sok ember elhaladt az elveszett tárgy melett (volt aki megnézte, de nem mert cselekedni, vagy nem érdekelte) a nevezett férfi leült, pár percig elidőzött majd, a Király Pizzériában ülve láttuk, ahogy útjára indult, a táskájából pedig kikandikált a könyv:)) Reméljük, szerez neki pár jó órát...

Nincsenek megjegyzések: